30 Ağustos 2010 Pazartesi

Samsung UE46B8000XW

Daha az güç tüketen, yüksek kontrast oranı ve parlaklık sağlayan LED teknolojisi artık olgunlaşmaya başladı. Özellikle arka aydınlatma olarak florasana ihtiyaç duyulmaması LED TV'leri klasik LCD televizyonlardan daha ince yapıyor. Bunun bir örneğini Samsung'un 8000 serisi TV'lerinden Samsung UE46B8000XW'de görüyoruz. 46 inçlik bu TV sadece 29,9 mm inceliğinde. Dolayısıyla duvarınıza astığınızda neredeyse duvardaki bir resim çerçevesi gibi duruyor. Tabii bu resmin çözünürlüğünün Full HD, yani 1920x1080 olduğunu söylemeliyiz. Geniş görüntüleme açısıyla neredeyse 80 derece açıdan bile net bir görüntü sağlayan Samsung UE46B8000XW'nin parlaklığı da ortalama 350 cd/m2 ile oldukça yüksek. Tüm bunlara ek olarak TV bir de 200 Hz'lik tazeleme oranına sahip. Interpolasyon ile normal görüntü kareleri arasına geçiş kareleri ekleyen teknolojisiyle beraber bu tazeleme hızı, hızlı geçişler olan spor müsabakalarında veya aksiyon filmlerde de akıcı bir görüntüyü ortaya koyuyor. Tüm bu özellikleri ile Samsung UE46B8000XW görüntü kalitesi olarak en iyi alternatiflerden biri diyebiliriz.

Ses kalitesi olarak da Samsung UE46B8000XW stereo yayınlar için tatminkar.Üzerinde bulunan 2 adet 10W'lık hoparlörden oluşan ve SRS TruSurround HD ve Dolby Digital plus teknolojilerini destekleyen ses sistemi yüksek seviyelerde bile yeterli kaliteyi sağlıyor.

Dijital eğlence merkezi

Samsung UE46B8000XW neredeyse tüm güncel teknolojileri destekliyor. Bu teknolojiler arasında özellikle DLNA video kayıt cihazınızdaki ya da ağa bağlı bilgisayarınızdaki görüntüleri televizyona aktarmak açısından büyük kolaylık. DLNA destekli cihazlar ağ üzerinden veri aktarımını sağlayarak sizi filmi Blu-Ray ya da DVD gibi medyalara yazma ya da HMDI kablosu takma derdinden kurtarıyor. Görüntü ve sesi Ethernet kablosundan aktarabileceğiniz gibi USB girişini kullanarak bir kablosuz ağ adaptörü ile kablosuz ağ üzerinden de televizyona aktarabiliyorsunuz. Ağ bağlantısını Internet@TV özelliği ile TV'den özel internet widgetlerine ulaşmak için de kullanabilirsiniz. Görüntü ve ses aktarımı için kullanabileceğiniz başka bir yer ise USB yuvası. Bu yuvaya takacağınız bir taşınabilir sabitdiskin veya flaş belleğin içindeki video dosyalarını Samsung UE46B8000XW oynatabiliyor.

Tabii televizyonun eğlence merkezi olma özelliği bununla da bitmiyor. Samsung UE46B8000XW'nin kendine has işletim sistemi resim slayt gösterisi, müzik çalma gibi özelliklere de sahip. Televizyonun içindeki 2 GB'lık flaş belleğe bu medyaları aktarabilirsiniz. Bunun dışında Samsung ufak tefek birkaç oyunun da televizyonun içine koymuş. İşletim sistemi güncellemesini ise USB'den kolayca yapabilyiorsunuz.

Giriş çıkışlar

Samsung UE46B8000XW şimdiye kadar karşılaştığımız en geniş bağlantı seçeneklerine sahip televizyon diyebiliriz. Cihazın arka yüzünde 4 adet HDMI, 2 adet USB, 1 adet D-Sub, 1 adet DVI, komponent, kompozit ve mini Scart girişi bulunuyor. Bu mini Scart girişini televizyonun kutusundan çıkan adaptörle normal SCART'a çevirebiliyorsunuz. Ses aktarımı içinse HDMI dışında 1 adet optik ve mini jack stereo girişler mevcut. Bu girişlerin hemen yanında ise CI Kart yuvası yer alıyor. Bu yuva sizi farklı kanallar için farklı alıcılar kullanma derdinden kurtarıyor.

Kurulum ve kullanım

Açıkçası Samsung UE46B8000XW 'yi kutusunu gördüğümüzde ilk başta gözümüz korktu, hatta içimizden kurulum için gelen ekibe keşke "biz hallederiz" demeseydik bile dedik. Fakat kutuyu açıp televizyonu çalışır hale getirmemiz 10 dakika sürmedi. Televizyonun altlığını 4 vidayla tutturduktan ve anteni taktıktan sonra TV çalışmaya hazır hale geliyor. Türkçeleştirilmiş televizyon menüleri otomatik kanal aramadan görüntü ayarlarına, kaynak seçiminden yazılım güncellemeye her türlü ayara ulaşmanızı sağlıyor. Menü oldukça sade ve kolay anlaşılır şekilde tasarlanmış. Tek şikayet noktası ise kumandadan gelen komutlara biraz geç tepki vermesi.

Kumanda

Samsung UE46B8000XW büyük düğmelere sahip, dolayısıyla kendisi de büyük olan bir kumanda ile geliyor. Kumandanın tam ortasında iPod benzeri bir arabirim ile yön düğmeleri ve onaylama tuşu bulunuyor. Bunun dışında bilgi, menü, araçlar gibi sıkça kullanılan uygulamalara hızlı erişim sağlanıyor. Başta dediğimiz gibi kumandanın en büyük eksisi büyüklüğü, fakat Samsung buna da bir çare düşünmüş. Kutunun içinden avucunuzun içine sığacak kadar ikinci bir kumanda daha çıkıyor. Bu mini kumanda ile TV açma/kapama, ses ve kanal ayarlarını yapabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yukarıda özellikleri, incelemesi, resimleri, fiyatı veya yorumlarını okuduğunuz ürün ile ilgili sizinde değerli yorumlarınızı bekliyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...