Başlı başına bilgisayar
QNAP TS-239 Pro netbooklarda da gördüğümüz Intel'in 1.6 GHz'lik Atom işlemcisini kullanıyor. 1 GB DDR2 hafızaya sahip sistemin 2 adet harici sabit disk girişi var. Anahtarla kolayca açıp 3.5 inçlik SATA sabit disk takabileceğiniz bu yuvalar sayesinde RAID 0/1 konfigürasyonları kurmanız da mümkün. İşletim sistemi içinse Linux kullanılmış. Tüm bu özelliklere baktığınızda QNAP için ufak bir bilgisayardan farksız diyebiliriz.
Giriş çıkışlar
QNAP TS-239 Pro giriş çıkışlar açısından da oldukça zengin bir yelpazeye sahip. Cihazın arka yüzünde her birinden ikişer adet olmak üzere GigaBit ethernet, eSATA ve USB 2.0 girişleri mevcut. Görüntü içinse bir adet D-Sub yuvasında konsolu görüntüleyebiliyorsunuz. Ön yüzde ise USB bellek, yazıcı gibi harici USB cihazları bağlayabileceğiniz bir USB girişi daha bulunuyor.Bu yuvanın hemen üstündeki One Touch Copy düğmesi ile USB bellekteki verilerinizi QNAP'ın içine aktarabiliyorsunuz. Bu düğmenin hemen üstünde ise açma kapama düğmesi ve sabit disk, eSATA ve ethernet gösterge LED'leri bulunuyor.
Kolay kurulum
Web arabiriminden kolayca kullanabileceğiniz QNAP'ın kurulumu da oldukça kolay. Firma ağda cihazın bulunmasını kolaylaştırmak için Mac ve Windows için de ufak bir yazılım eklemeyi unutmamış. Eğer Windows kullanıyorsanız sabit diskleri takıp yerel ağa bağladıktan sonra QNAP Finder yazılımını çalıştırmanız yeterli. Bu yazılım önce ağda cihazı buluyor, daha sonra ise toplam 8 adımda cihazı kurmanızı sağlıyor. Bu adımlar arasında şifre belirlemeden formatlamaya birçok ayar basit olarak sizin yönlendirmeniz doğrultusunda yapılıyor. Ayarları yaptıktan sonra ise bağlan dediğinizde QNAP kullanıcı arabirimini web sayfanızda görebilirsiniz. Bu ana sayfayı istediğiniz şekilde özelleştirebilmeniz de güzel.
Ekstra Özellikler
Başta da belirttiğimiz gibi QNAP TS-239 Pro Turbo NAS donanımsal ve yazılımsal özellikleri ile bir depolama aygıtından çok bir bilgisayar. Verilerinizi AES 256-bit şifreleme ile koruyabileceğiniz bu bilgisayarı aynı zamanda bir dosya, FTP, MySQL, web, iTunes veya printer sucusu olarak da kullanabilrisiniz. Multimedya istasyonu özelliği ise resimlere slayt gösterimi özelliği sunuyor. UpnP Media Server ise DLNA 1.5 destekli televizyon, PlayStation 3 gibi cihazlardan video, müzik gibi çoklu ortam dosyalarını görüntülemenize imkan tanıyor. Bunun dışında özellikle internetten bol bol dosya indirenler de QNAP mühendisleri tarafından unutulmamış. Download Station yazılımı ile Rapidshare ve torrent linklerini QNAP'a atarak bilgisayardan bağımsız olarak dosyaların indirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece bütün gün bilgisayarınızı açık bırakmak yerine daha az güç tüketen ve muhtemelen daha az ses çıkaran bir cihazla dosyalarınızı indirebiliyorsunu. Bu arada dosyaların indirilmesini belli sırada belli tarihlerde gerçekleşmek üzere programlayabilmeniz de güzel. Elbette otomatik dosya indirme sadece torrent ile sınırlı değil. QPGK eklentileri ile sisteme MLDonkey ve SABnzbd+ yazılımlarını kurabiliyorsunuz. Bu yazılımlar bilgisayarda kullandığınız eMule ve Newsbin yazılımlarının benzerleri diyebiliriz. Tweetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yukarıda özellikleri, incelemesi, resimleri, fiyatı veya yorumlarını okuduğunuz ürün ile ilgili sizinde değerli yorumlarınızı bekliyoruz.